fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så blir kedjornas julbord

Publicerad: 28 november 2016, 12:28

Apotekschefen har makten över julbordet på sitt apotek.

Foto: Thinkstock

Apotekscheferna har makten över julbordet, visar Dagens Apoteks genomgång. Så även hos Kronans Apotek – där personalen i år får äta julbord oavsett om budgetmålen uppnåtts.

Ämnen i artikeln:

ApoteksgruppenApoteket ABKronans Apotek

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Förra julen stormade det rejält kring Kronans Apotek efter att regionchefen i Skåne Syd meddelat att bara apotek som nådde budget fick ha julbord. Utspelet väckte starka känslor hos de anställda och det hjälpte föga att ledningen i Stockholm gick ut med ett förtydligande om att sillätandet inte hängde på det ekonomiska resultatet.

– Diskussionernas vågor har gått höga om Kronans Apoteks medarbetare får äta julbord eller inte, säger informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Blir det julbord för alla anställda i år?

– Kronans Apoteks medarbetare kommer att äta julbord. Under vilka former och vilket julbord avgörs på respektive apotek. På servicekontoret kommer vi att äta en vinterlunch i mitten av december under parollen all världens mat, säger Andreas Rosenlund.

På Apoteket AB är det också upp till varje apotek och apotekschef att bestämma över julluncher eller julbord. Kedjan budgeterar centralt för personalvårdande aktiviteter för alla medarbetare, pengar som apotekscheferna lokalt sedan får disponera.

– Vissa väljer att samlas kring julmat, andra vill använda pengarna till andra aktiviteter. Alla i Apoteket AB får en julklapp, som man också kan skänka vidare i form av en gåva till Rädda Barnen, säger presskontakt Freja Annamatz.

De entreprenörsdrivna apoteken inom Apoteksgruppen har ett liknande upplägg utan medverkan från den centrala serviceorganisationen.

– Det är upp till varje apoteksägare att bestämma hur man gör med julbord och annat julfirande, säger Maria Mårfält, kommunikationschef hos Apoteksgruppen.

Dagens Apotek söker Apotek Hjärtat.

Relaterat material

Kronan ber om ursäkt för julbordsmejl

Bara lönsamma apotek får julbord

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev