Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så många söker jobb i Kalmar

Publicerad: 11 januari 2017, 11:24

Foto: Thinkstock

Första sökomgången till E-hälsomyndigheten i Kalmar är klar och nära 900 personer har anmält intresse. Men från fackets sida finns fortfarande en oro för svårigheter att hitta rätt kompetens, inte minst vad gäller farmaceuter.


Ämnen i artikeln:

E-hälsomyndigheten

Som Dagens Apotek har skrivit om tidigare är det få av de anställda på E-hälsomyndigheten som följer med i flytten från Stockholm till Kalmar. Just nu har myndigheten därför en rekryteringskampanj för att bemanna mer än 100 tjänster. Den 2 januari gick tiden ut för den första ansökningsomgången.

Myndigheten sökte i den omgången fem till sex farmaceutiska utredare. 35 personer har ansökt till tjänsterna.

Är ni nöjda med det?

– Den kompetens som de sökande har avgör om det är ett bra utfall eller inte. Ansökningarna är inte helt genomgångna så vi har ingen klar bild av det än, säger Lars Kämpe, tf pressansvarig på myndigheten, till Dagens Apotek.

I februari börjar nästa ansökningsomgång och sedan startar ytterligare en i april. Totalt räknar myndigheten med att behöva runt 15 farmaceuter i Kalmar.

– Det är farmaceuter med it-inriktning vi i princip alltid söker, så även i denna rekrytering, säger Lars Kämpe.

Från facket finns en oro för att det blir svårt att rekrytera till flytten.

– Vi känner oss inte trygga med att vi kommer att hitta rätt personal inom vissa yrkeskategorier, säger Emmeli Gross, ordförande i den lokala Sacoklubben på myndigheten, och nämner databasutvecklare som en sådan kategori.

Hur ser du på E-hälsomyndighetens möjligheter att hitta farmaceuter till Kalmar?

– De farmaceuter som arbetar här har unik kompetens då de både är farmaceutiskt kunniga och kan förvalta system så det kan bli knepigt att hitta personer som kan det.

Enligt en genomgång i Svensk Farmaci hör Kalmar till de län som har allra lägst antal apotekare per 100 000 invånare. Länet tillhör däremot de mest receptarietäta, bara Västerbotten och Gotland har fler receptarier.

Totalt är det 898 personer som sökt jobb i den första ansökningsrundan där cirka 50 tjänster har annonserats ut. I maj 2018 ska flytten till Kalmar vara helt genomförd. Då ska den största delen av myndigheten vara förlagd där.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Ämnen i artikeln:

E-hälsomyndigheten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev