Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så reagerade kongressdeltagare på Marie Wedins agerande

Publicerad: 16 maj 2014, 11:38

Att Marie Wedin inte skulle ställa upp som ordförandekandidat i valet var det få som kände till. Under torsdagens utskottsbehandlingen ställde Dagens Medicins frågan: Vad är din reaktion på Marie Wedins agerande?


Lars Nevander, ledamot i Sjukhusläkarna

– Det här kan inte sopas under mattan. Marie har ju pekat ut vice ordförandena och Henriksson för att vara illojala. Jag ville att de tre skulle kommentera anklagelsen innan vi fattade beslut om styrelsens ansvarsfrihet. Jag beklagar att Marie inte kandiderar så vi får ett riktigt val.

Bengt von Zur-Mühlen, valberedningens ordförande

– Det var nog en mycket snäv krets som kände till det här, vi hade inte hört något skvaller. Valberedningen står kvar vid det förslag på styrelse som vi lagt fram, det är ju en ny styrelse vi ger förslag på.

Thomas Zilling, ledamot i fullmäktige

– Det är många frågor som behöver besvaras. Jag blir framför allt ledsen och man undrar hur miljön i centralstyrelsen har varit. Man är ju vald för att driva parlamentariska frågor men det känns som om det bara varit en massa internt käbbel.

Gunnar Berglund är förste vice ordförande i Stockholms läkarförening där Heidi Stensmyren är ordförande.

– Jag tycker att Marie har gjort jättemycket bra saker i Läkarförbundet men talet i dag var ett klavertramp. Jag har mycket stort förtroende för Heidi som jag jobbat väldigt när i ett års tid och jag vet att hon, precis som jag, tycker att vi inte ska ha några dolda förmåner.

Relaterat material

Marie Wedin tror på fortsatt stöd

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev