Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Så ska Apoteket se ut efter avregleringen

Publicerad: 5 Juni 2008, 12:39

Så ska Apoteket se ut efter avregleringen

Apoteket AB möter konkurrenterna genom att bli färggladare. Dagens grönvita logga förändras och får dessutom ett grått och ett klarblått syskon.


Vid Apotekets årsstämma som hölls i dag, fredag, i Stockholm berättade vd Stefan Carlsson att en av de frågor som de anställda på apoteken oftast får är om Apoteket kommer att finnas kvar efter avregleringen.

Beskedet från vd var inte helt oväntat att Apoteket inte tänker ta ner skylten. Däremot ska den bytas ut.

När apoteksmarknaden avregleras blir Apoteket AB i praktiken en koncern med olika bolag. Koncernen får en grå logga medan farmacibolaget, alltså det bolag som bland annat ansvarar för sjukhusapoteken, kommer att verka under en blå symbol. Privatmarknadsapoteken är de enda som får behålla den klassiska grönvita färgsättningen på sina skyltar.

Eftersom marknaden för sjukhusapotek avregleras redan om knappt tre månader, den 1 september, är det dessa apotek som kommer att skyltas om först.

När det gäller apoteken på privatmarknaden kommer de gamla skyltarna hänga kvar tills det är bestämt vilka av dagens cirka 900 apotek som kommer att vara kvar under Apoteket och vilka som kommer att säljas ut inför avregleringen som sker den 1 juli 2009.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev