Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Så vill ledningen lösa platsbristen i Helsingborg

Publicerad: 5 Maj 2017, 10:15

Helsingborgs lasarett.

Foto: Pressbild

Köpta vårdplatser, ett mobilt sjukvårdsteam och kanske mer helgarbete. Det är ledningens recept på vårdplatskrisen vid Helsingborgs lasarett.


Ämnen i artikeln:

VårdkrisenHelsingborgs lasarettAkutsjukvård

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, anser inte att sjukhuset gjort tillräckligt för att lösa krisen och nu bemöter ledningen kritiken, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Enligt Harald Roos, divisionschef för Helsingborgs lasarett, ska sjukhuset bland annat utnyttja sin option att köpa fler vårdplatser på Sommarsol i Vejbystrand. Dagens tio platser ska bli 40, med start den i juni. Det ska också inrättas ett mobilt sjukvårdsteam i samarbete med primärvården, där sjukhuset står för läkarbemanningen, rapporterar tidningen.

Även Helsingborgs stads hemtagningsteam och en ambition att i högre utsträckning än i dag skriva ut patienter på helger lyfts fram som åtgärder av Harald Roos. Det senare är något som kan drabba personalens scheman.
– Teoretiskt kan det innebära att fler blir schemalagda på helgerna, säger Harald Roos till Helsingborgs Dagblad.

Om alla åtgärderna får förväntad effekt tror han att situationen kommer att se betydligt ljusare ut. Men det förutsätter också att sjukhuset lyckas lösa personalsituationen och rekrytera framförallt sjuksköterskor till alla vakanta tjänster.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev