Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sahlgrenska polisanmäler islamofobisk vandalisering

Publicerad: 28 januari 2020, 09:38

Arkivbild.

Foto: Marie Ullnert

Det muslimska bönerummet på Mölndals sjukhus har återigen utsatts för skadegörelse.

Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Nu har heliga böcker rivits sönder och texten ”fuck Allah" har klottrats på tavlor, skriver Göteborgs-Posten. Det är tredje gången på ett drygt halvår som bönerummet har vandaliserats med islamofobiska inslag.

Händelsen är polisanmäld och bevakningen vid bönerummet har skärpts.

– Vi ska försöka få mer information kring händelsen och diskutera hur vi kan förhindra vandalisering framöver, säger Peter Alverman, säkerhetschef vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till tidningen.

Enligt Göteborgs-Posten har liknande händelser inträffat flera gånger inom Sahlgrenska universitetssjukhuset. Både muslimska bönerum och kristna andaktsrum har utsatts för skadegörelse.

Sjukhuset har i dag bevakning av väktare. Andra möjligheter är att använda kortläsare, larm eller kameraövervakning, enligt Peter Alverman.

– Det negativa är att det kan begränsa möjligheten att använda exempelvis ett bönerum och att det kan upplevas som integritetskränkande. Men detta är förstås något vi måste prata med berörda om, vi har tidigare haft dialoger kring skadegörelse, säger han till Göteborgs-Posten.

Relaterat material

Mörkhyade barn överkryssade – Karolinska anmäler

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev