Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sahlgrenska söker nya chefslösningar

Publicerad: 2 december 2015, 06:30

PARHÄSTAR. Andrea Frid och Sara Bredby, delar på ansvaret som biträdande vårdenhetschefer vid Civa på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

På Sahlgrenskas centralintensiv har en chef blivit fem. När Västra Göta­lands­regionen ser över sin chefsorganisation är mottot minst 10 och max 35 anställda per chef.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Om ett par år ska Västra Götalandsregionen ha genomfört en omfattande förändring i chefsorganisationen. Det kan betyda att en stor verksamhet kan delas upp och få flera chefer medan andra slås ihop och får färre.

– I dag har vi fyra chefsnivåer, i den nya organisationen behöver vi fem. Det kommer att bli vanligare med delade ledarskap, berättar Katarina von Homeyer, HR-strateg på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

När områdescheferna granskat sina organisationer har de sett att det finns minst 30 områden där chefen har mer än 76 medarbetare.

– I de fallen räcker det kanske inte att dela chefskapet på två. Det kan behövas andra lösningar också, säger Katarina von Homeyer.

Centralintensiven, Civa, på Sahlgrenska universitetssjukhuset hör till de verksamheter som under året testat nya chefslösningar. Verksamheten omfattar såväl intensiv- som postoperativ vård och är landets största med närmare 220 medarbetare. Vårdenhetschefen Håkan Joelsson var tidigare ensam chef men har nu fem biträdande chefer som har tagit över ansvaret för personal och den dagliga verksamheten.

För att cheferna inte ska få för stora arbetsgrupper har de delat ansvaret så att det finns två biträdande vårdenhetschefer för intensivvården, lika många för den postoperativa verksamheten och en chef för dem som jobbar natt. Varje chef har runt 40–45 medarbetare.

– Det är inte helt i linje med regionens mål men om vi ska få ner antalet anställda per chef skulle vi behöva splittra verksamheten, något som jag inte tycker känns bra. Det kan vara jobbigt att enbart arbeta på Civa och då kan det vara bra att kunna alternera på postop. Den möjligheten försvinner om enheten delas upp, säger Håkan Joelsson.

Verksamheten har i dag alltså ett femte chefsled, under sjukhusdirektör, områdeschef, verksamhetschef och vårdenhetschef.

Sara Bredby och Andrea Frid är sedan i fjol biträdande vårdenhets­chefer på Civa. De har båda lång erfarenhet som sjuksköterskor och har arbetat länge på Civa. Nu är de chefer för sina tidigare kollegor.

– Det har varit en svår omställning att gå från att vara arbetskamrat till att vara chef. Det är en ny roll och ett nytt förhållningssätt. Men nu börjar det sätta sig, säger Sara Bredby.

Att ha delat ledarskap på två fungerar bra tycker de båda, trots att arbetsgruppen är större än vad regionens målsättning framöver säger.

– Att ta in en tredje chef som delar på ansvaret tror jag inte på. Det blir rörigt för personalen, säger Andrea Frid.

Med den nya ledningsnivån finns cheferna oftare på plats i verksamheten. De kan ta diskussioner med personalen, påverka kvalitetsarbete och följa upp rutiner bättre.

– Men vi kan inte fatta beslut om mer resurser och sådant som har med ekonomin att göra. Där påverkar vi så gott vi kan uppåt, och det är många led dit upp, det är lite frustrerande, säger Andrea Frid.

Trots de begränsade befogenheterna tycker både hon och Sara Bredby att det är en bra lösning att ha mer närvarande chefer i verksamheten.

En inventering som regionen gjort visar att drygt hälften av cheferna i dag har mellan 10 och 35 medarbetare. Det finns också många chefer som har under tio anställda.

I december 2017 ska den nya chefsstrukturen i Västra Götalandsregionen vara införd.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev