Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Särskilt program utbildar överläkarna i ledarskap

Publicerad: 31 mars 2003, 11:35

Ledarskapsutbildning för specialist- och överläkare existerar knappt, ansåg några chefer vid Huddinge universitetssjukhus. Nu har de startat ett särskilt utvecklingsprogram vid geriatriska kliniken, där bland andra Gunilla Armanius Björlin deltar.


Tanken väcktes utifrån egna erfarenheter, berättar sektionscheferna och initiativtagarna Pia Thylén och Johan Lökk. Deras uppfattning är att det ofta satsas på ledarutveckling för underläkare och klinikchefer. Men inte för färdiga specialister utan chefsposter.

LÄR MER. Gunilla Armanius Björlin deltar i utvecklingsprogrammet vid geriatriska kliniken på Huddinge universitetssjukhus.  ....................................................  - Där är det bara ett stort, tomt glapp. Jag har arbetat i många år som avdelningsläkare och biträdande överläkare. Man känner inte till nya trender och så, det är väldigt otillfredsställande, säger Pia Thylén.  Nöjd med utbildningen hittills  Klinikens 30 specialist- och överläkare fick tycka till om vad de ville ha med i ett utvecklingsprogram. Hantering av stress och konflikter och ekonomistyrning var några önskemål. Sedan skapades ett program med både föreläsningar och ett så kallat processarbete som leds av en beteendevetare. Processarbetet ska bidra till att öka sammanhållningen och göra geriatriska kliniken med 350 anställda, varav 40 läkare, till en attraktiv arbetsplats.  - Det handlar mycket om hur vi ska få en arbetsplats med rimliga krav och meningsfulla uppgifter, säger Johan Lökk.  Han är nöjd med hur utbildningen har gått hittills och medger att han först var lite skeptisk.  - Jag har gjort program förut och första gången kommer väldigt många, nästa gång kommer ingen, säger Johan Lökk.  Hoppas att andra kliniker tar efter  En av de drygt 20 deltagande läkarna är Gunilla Armanius Björlin, som just har återvänt till Huddinge efter ett och ett halvt års tjänstledighet och arbete i Småland. Trots att hon formellt börjar jobba först nu i april har hon deltagit i programmet sedan starten i januari.  Hon uppskattar att få lära sig mer om ekonomi och om hur sjukhuset är uppbyggt. Men en av de stora vinsterna tycker hon är att få veta mer om sina kollegor.  - Jag känner själv hur nära varandra vi kommer, på ett sätt som man annars aldrig gör på en så stor klinik.  Gunilla Armanius Björlin tycker dock att det är synd att merparten av kursen hålls på sjukhuset.  - Det är helt klart hämmande, för då får folk sökningar och går ifrån, säger hon.  Pia Thylén ser programmet som en pilotomgång, och hoppas att det ska få efterföljare inom andra kliniker på sjukhuset.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev