Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Satsning på elsanering upprör läkare

Publicerad: 5 mars 2007, 13:48

Ett beslut om elsanering av ett vårdrum vid Östersunds sjukhus upprör medlemmar i Jämtlands läns läkarförening. De anser bland annat att det saknas vetenskapligt stöd för att elallergi finns.


– Varför lägga en halv miljon kronor på en renovering som vi i verksamheten inte vet vad den ska användas till? undrar föreningen i en skrivelse till landstingsrevisorerna, uppger Länstidningen i Östersund.

Läkarföreningen vill att revisorerna tittar närmare på grunderna för det politiska beslutet om elsanering av ett vårdrum på infektionskliniken på Östersunds sjukhus. Detta eftersom föreningen anser att det i dag inte finns vetenskapligt stöd för att elallergi finns, än mindre att behandling mot elallergi fungerar. Föreningen anser också att ett elsanerat vårdrum strider mot landstingsplanen, där det finns inskrivet att vården ska följa medicinsk evidens och beprövad erfarenhet.

I skrivelsen uppger föreningen vidare att nästan alla patienter som läggs in på sjukhus i dag, undantaget inom psykiatrin, är såpass sjuka att de behöver övervakas med olika former av elektrisk apparatur.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev