Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Satsning på folkhälsa i Angered

Publicerad: 22 oktober 2008, 13:00

Västra Götalandsregionen storsatsar för att förbättra hälsan i nordöstra Göteborg. Nästa vecka invigs två nya specialistmottagningar i Angered.


Bostadsområdena i nordöstra Göteborg är bland de sämsta i landet när det gäller folkhälsa. Många av de socialt utsatta invånarna lider av hjärt-kärlsjukdomar, lungsjukdomar eller diabetes. Bland barnen är psykiska problem vanliga.

Nu gör Västra Götalandsregionen en specialsatsning för att kunna möta deras behov. De två nya specialistmottagningarna ska fungera som ett mellanting mellan vårdcentraler och de stora sjukhusen i Göteborg.

På medicinmottagningen ska kardiologer, lungspecialister, internmedicinare och specialistsjuksköterskor arbeta tillsammans i vårdteam. Inriktningen på verksamheten är att diagnostisera och behandla livsstilsrelaterade sjukdomar som orsakas av rökning, alkohol och dåliga matvanor.

Bredvid medicinmottagningen öppnas en kombinerad medicin- och psykiatrimottagning för barn och ungdomar. Även där kommer olika specialister att arbeta tillsammans i team.

De två nya mottagningarna invigs officiellt på onsdag i nästa vecka. 2011 ska de flyttas till det nya närsjukhuset som byggs i Angered.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev