Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SD våldgästar Vårdförbundsmöte

Publicerad: 2 september 2014, 13:04

Alla partier utom Sverigedemokraterna är i kväll inbjudna att träffa Vårdförbundets medlemmar i Oskarshamn. Men SD kommer ändå.


Vårdförbundets lokalavdelning i Kalmar län har sedan tidigare bestämt att bjuda in sina medlemmar för att träffa och fråga ut de lokala landstingspolitikerna. Inbjudan gick ut till samtliga partier som sitter i fullmäktige i Landstinget i Kalmar län. Utom Sverigedemokraterna, SD.

Vice avdelningsordförande Christina Matscheko förklarar att det delvis beror på att förbundet i våras fattade ett centralt beslut om att inte bjuda in SD:s företrädare till sina möten.

– Eftersom de inte står upp för vår stadga att alla individer ska behandlas likvärdigt och med respekt, säger Christina Matscheko till Dagens Medicin och berättar att lokalavdelningen har valt att följa det centrala beslutet.

Claus Zaar, landstingsfullmäktigeledamot för SD, reagerade på den uteblivna inbjudan.

– Vi har mycket kunskap och det är synd att man undanhåller sina medlemmar den, säger han till Dagens Medicin.

Enligt Claus Zaar skyller Vårdförbundet på saker som inte stämmer in på dem som är aktiva SD-politiker.

– Vi skiljer inte i värde på människor, vi har ett okränkbart värde. Men däremot vill vi hjälpa så många som möjligt genom att kraftigt begränsa invandringen. Om det sedan har gjort det här kan inte vi avgöra. Man är så att säga inte PK, politiskt korrekt, säger han.

Claus Zaar berättar också att Sverigedemokraterna kommer till Vårdförbundets möte trots att partiet saknar inbjudan.

– Om vi sedan kommer att bli utanför eller var vi blir, det vet vi inte. Jag har meddelat att vi kommer till mötet. Vi får väl ställa oss utanför annars. Det är så man får göra om man inte får komma in.

Enligt Christina Matscheko kommer Sverigedemokraterna förmodligen inte att bli insläppta i de lokaler där mötet ska hållas.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev