Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Se löneläget på AT-orterna - hela listan

Publicerad: 10 september 2014, 04:36

Den som fokuserar på hög lön ska söka AT på Åland eller i Dalarna. Hela 6 500 kronor skiljer mellan högsta och lägsta ingångslönen. Allra högst är AT-lönen på Åland.


Den som beger sig till öriket i Östersjön för att göra sin AT får cirka 34 000 kronor i månaden i ingångslön, lite varierande beroende på vad euron står i. Enligt Tora Woivalin, AT-studierektor i Mariehamn, är det valutakursen och inte några stora lönehöjningar som gör att Åland drar ifrån i löneligan.

Den som vill stanna i Sverige ska bege sig till Dalarna för att få så hög lön som möjligt. Avesta, Ludvika och Mora kommer på delad andraplats i AT-löneligan med 32 500 kronor i ingångslön.

– Vi har medvetet satsat på att vara löneledande, säger Eva Lööf, AT-ansvarig för Ludvika.

Och det är en strategi som har fungerat för de små sjukhusen i Dalarna.

– Vi har haft relativt svårt att rekrytera läkare tidigare. Nu har vi byggt upp vår rekrytering kring att få dem som gör sin AT här att stanna kvar. Det här är vår viktigaste rekryteringssatsning. 70–75 procent av de läkare som kommer hit för att göra sin AT väljer att stanna kvar, säger Eva Lööf.

Hon tror att det är mer än lönen som lockar till Dalarna.

– Vi har byggt upp ett gott rykte. Jag tror inte att det är någon som kommer hit bara för lönen, det är bara en faktor, säger Eva Lööf.

I botten av löneligan ligger fyra sjukhus i Västra Götaland som har 27 400 kronor som lägsta ingångslön. Bland dem finns landets största sjukhus Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Men på Sahlgrenska är det ingen som faktiskt går in på den lägsta möjliga ingångslönen.

– Det är en individuell förhandling före AT-starten som innebär att det inte är någon som går in på 27 400 kronor på Sahlgrenska. För dem som har börjat sin AT under 2014 har vi ett snitt på 28 200 kronor i ingångslön, säger Caterina Finizia, AT-chef på Sahlgrenska.

Trots det hamnar Sahlgrenska ändå bland de sjukhus som har lägst ingångslön. Ett faktum som inte oroar AT-chefen.

– Lönen är inte det enda kriteriet som avgör var du söker AT. Möjligheten till forskning, goda utbildningsmöjligheter och handledning är andra faktorer som är viktiga för många, säger Caterina Finizia.

Hon säger att hon har förståelse för att en del mindre orter väljer att locka med höga löner för att få tillräckligt många sökande till tjänsterna. Det är ett problem som Sahlgrenska inte behöver bekymra sig över.

– Vi anser oss vara en attraktiv arbetsgivare.

Många lockas av det stora universitetssjukhusets möjligheter med spetskompetens och forskning, säger Caterina Finizia.

Mer informaion om AT-orterna hittar du på underläkare.se, uppdaterad med uppgifter insamlade från sjukhusen i augusti.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev