Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Seminarium: Vårdmarknad Kina

Publicerad: 22 oktober 2009, 07:01


Torsdagen den 12 november

I Kina pågår just nu världens största hälsoreform. Hela befolkningen, 1,3 miljarder kineser, ska få tillgång till grundläggande sjukvård. Reformen innebär multimiljardinvesteringar i infrastruktur och teknik, men även stora förändringar av hur sjukvård och läkemedelsförsörjning organiseras.

Dagens Medicin och Springtime bjuder in till ett förmiddagsseminarium den 12 november i Stockholm som reder ut de viktigaste frågorna för företag och organisationer som vill orientera sig om den nya kinesiska vårdmarknaden. Västerländska företag som vill ha position på världsmarknaden måste ta hänsyn till den kinesiska verkligheten.

■ Hur går man till väga för att få läkemedel och medicintekniska produkter godkända och registrerade i Kina?
     ■ Vilka områden är prioriterade av kinesiska myndigheter?
     ■ Hur skaffar du de kontakter du behöver för en lyckad affär?

Praktisk information

Datum: 12 november 2009 kl 9-12.
Plats: Bonnier City Conference, Torsgatan 21, Stockholm
Kostnad:  Helårsprenumeranter på Dagens Medicin och medlemmar i Sweden Bio och Sweden China Trade Council betalar 995 kr + moms. Ordinarie pris 1 595 kr + moms.
Kontakt: Maja Florin 08-545 123 06 e-post

Program:

8.30 Registering

9.00 Världens största hälsoreform: Möjligheter och utmaningar för utländska företag på den gryende kinesiska vårdmarknaden.
 PR- och kommunikationsbyrån Springtime har varit verksamma i Kina i tio år och är för närvarande aktiva i flera projekt med anknytning till den pågående hälsoreformen. Konsulterna Patrik Lockne och Martin Stenberg presenterar bakgrund och fakta om den kinesiska hälsoreformen, och delar med sig av sina slutsatser om vilka möjligheter den öppnar för utländska företag.

Talare: Patrik Lockne och Martin Stenberg, konsulter, Springtime i Shanghai.

9.45 Exemplet Aerocrine: Så lyckades vi som liten och okänd aktör etablera en helt ny metod och produkt i Kina.
 Tom Sundelin från medicinteknikföretaget Aerocrine berättar om hur företaget arbetade målmedvetet och taktiskt för att etablera sin metod för att mäta inflammation i luftvägarna hos astmapatienter. Han beskriver de fyra kritiska stegen på vägen mot framgång i Kina: produktregistrering, kliniska riktlinjer, subventionering på nationell och regional nivå, samt lokal försäljningsutveckling.

Talare: Tom Sundelin, tidigare försäljningschef, Aerocrine.

10.15 Kaffe

10.45 Kinas hälsoreform i en politisk och kulturell kontext.
 Hur har hälsovård skötts historiskt i Kina och hur fungerar det i praktiken idag. Vilket ansvar har staten, individen och ödet? Hur ser den traditionella synen på medicin och hälsovård ut? Vad betyder ny kost, demografiska förändringa och ökad välfärd för kinesernas hälsa?

Talare: Björn Kjellgren, fil dr i sinologi och forskare i socialantropologi, Stockholms universitet, samt lektor i kinesiska vid Kungliga Tekniska Högskolan.

11.15 Kina som framtida marknad för kunskapstjänster.
 Apoteket International AB presenterar sina slutsatser från en studie av möjligheterna till en framtida marknad i form av kunskapsöverföring till Kina. Vilka typer av farmaceutiska tjänster är intressanta för den kinesiska läkemedelsdistributionen.

Talare: David Kruse, vd Apoteket International AB

11.45 Frågor och paneldiskussion

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev