Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sensia-vårdcentral stängs

Publicerad: 27 juni 2013, 10:18

Sensias vårdcentral i Hultsfred stänger redan på fredag.


Enligt Vimmerby tidning är skälet att läkaren på vårdcentralen jobbar på konsultbasis och kan bestämma sig för att sluta omedelbart.

– Sensia kan inte garantera att det finns läkare på plats i Hultsfred, så det vore att äventyra den medicinska säkerheten att hålla öppet, säger Sofia Bakarat, chef för enheten för folkhälsa och hälsoval vid Landstinget i Kalmar län, till tidningen.

De 2 300 patienter som i dag är listade på vårdcentralen kommer att listas vid den vårdcentral som ligger närmast deras folkbokföringsadress, uppger landstinget på sin hemsida. Man konstaterar samtidigt att den plötsliga förändringen kan innebära en viss påfrestning på den landstingsdrivna primärvården.

När det gäller Sensias vårdcentral i Kalmar har konkursförvaltaren för avsikt att driva verksamheten vidare till den 31 juli och hälsovalsavtalet med vårdcentralen fortsätter att löpa under den tiden, uppger landstinget.

Vid den vårdcentralen finns 7 800 listade patienter.

Det var i tisdags, den 25 juni, som vårdkoncernen Sensia meddelade att sex av bolagets vårdcentraler skulle avvecklas på grund av bristande lönsamhet.

Förutom vårdcentralerna i Hultsfred och Kalmar berörs enheter i Sundsvall, Boden, Luleå och Piteå.

SUSANNE FREDRIKSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev