torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sexbrottsdömd skulle föreläsa vid Universitetssjukhuset i Lund

Publicerad: 28 mars 2008, 14:30

En professor som dömts för sexuellt ofredande av en ung flicka anlitades som föreläsare av Region Skånes Patientforum i Lund. När arrangörerna fick kännedom om domen ställdes föreläsningen in i sista stund.


Sedan professorn dömts för att ha ofredat en 15-årig flicka sexuellt  på en buss i Östergötland köptes han ut både från Karolinska institutet och ett sjukhus i västra Sverige.

Men Region Skånes Patientforum i Lund bokade in mannen för en öppen föreläsning.

Sedan arrangörerna uppmärksammats på professorns brottsliga förflutna ställdes dock föreläsningen in på inrådan av sjukhuschefen.

– Det är väldigt allvarligt, men vi har anlitat honom därför att han är en duktig föreläsare och vi har bara goda erfarenheter av honom som föreläsare, säger Inger Gardh, sjukhusbibliotekarie i Lund och ansvarig för föreläsningen, till Sveriges Radio Malmö.

Det var i februari förra året som professorn dömdes för sexuellt ofredande. Han ska ha vidrört en 15-årig flickas stjärt innanför trosorna och hennes lår och bröst utanpå kläderna. Han ska dessutom ha ställt närgångna frågor om flickans sexliv och påstått att han själv var fotograf.

Professorn har tidigare fått ett strafföreläggande för ett liknande brott. Genom att erkänna sexuellt ofredande mot en 14-årig flicka som han träffat på en tågstation i augusti 2005 slapp han då rättegång.

Relaterat material

Sexbrottsdömd lämnar sjukhus

Dom står fast mot professor dömd för sexbrott

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev