Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Shake it Huddingeakuten

Publicerad: 28 februari 2013, 08:34

Patientsäkerheten gick först när ett dansigt internetfenomen nådde akutmottagningen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.


En ensam figur står mitt i rummet och dansar stelt till pumpande dansmusik medan några andra slött tittar på. Efter ungefär 15 sekunder klipper videon över till en dansscen där alla hoppar, torrsimmar, juckar, dansar och fullkomligt flippar ur. Alltid till samma låt: Harlem Shake av Baauer.

Fenomenet har fått sitt namn av låtens titel och har reproducerats i ett oändligt antal versioner som har spritts på webben.

Sedan den första Harlem Shake-videon laddades upp av fem australiensiska tonåringar i början av februari har brandmän, militärer, kontorsanställda, simmare, studenter, fotbollslag och journalister filmat och spritt sina egna versioner.

Och nu har även akutmottagningen på Karolinska sjukhuset i Huddinge fått en egen version.

Dansen filmades och lades upp på Youtube av Ferhat Baysal, sjuksköterska på akutmottagningen. Inspelningen planerades noggrant av personal på akutmottagningen i två veckor för att det inte skulle påverka patientsäkerheten.

– Vi funderade länge på hur vi skulle göra för patienterna går ju alltid först. När det var lugnt härom natten var det läge. Vi var väl förberedda så klippet tog tio minuter att spela in sen var det klart. Hade vi haft några patienter hade vi aldrig gjort det, säger han.

Varför gjorde ni det här?

– På senaste tiden har det varit ganska tufft. Vi har haft så ont om platser och det har varit stressigt. Vi vill visa folk att vi ändå kan ha roligt ihop.

Vilka yrkesgrupper är med och dansar?

– Framförallt sjuksköterskor men även läkare och ambulanspersonal. Så hela vårdkedjan är med om man säger så.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Alla tycker det är jättekul. Jag har inte hört några negativa kommentarer. Det är i så fall mer att vissa hade velat vara med, som inte var där. Men det är klart att man vill vara med på det här.

Klippet har visats runt 10 400 gånger sedan det lades upp för två dagar sedan.

TIPS!

För att se fler Harlem Shake-videos från sjukvårdspersonal i andra delar av världen, se länkarna till höger.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News