Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sigbjörn Olofsson får sparken

Publicerad: 21 februari 2011, 15:09

Sigbjörn Olofsson får sparken från sin tjänst som sjukhusdirektör. Konflikten med landstingsrådet Jacomina Beertema (M) blev ohållbar enligt Västernorrlands landstingsdirektör Anders L Johansson.


Vid en presskonferens på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand under måndagseftermiddagen meddelade landstingsdirektör Anders L Johansson att han bett Sigbjörn Olofsson att lämna sin tjänst som sjukhusdirektör.

– Min bedömning är att det inte finns några förutsättningar för ett samarbete mellan sjukhusdirektören och hälso- och sjukvårdsnämnden. Det har blivit en mediedebatt som skadat landstinget och tagit alltför mycket energi och kraft, sa Anders L Johansson till det församlade medieuppbådet.

Han förklarade sedan att landstingsledningen och sjukhusdirektören kommit överens om ett avtal som innebär att Sigbjörn Olofsson ska omplaceras under ett års tid från och med den första mars i år. Under denna tid ska han ägna sig åt utredningsarbete. Vad han ska utreda är inte beslutat ännu. Därefter får Sigbjörn Olofsson behålla sin månadslön på 140 000 kronor i månaden under ytterligare två års tid.

Han gör ingen hemlighet av att han tvingats sluta mot sin egen vilja.

– Jag hade ett åtagande som sträckte sig till mars 2014 och det hade jag för avsikt att fullfölja, säger Sigbjörn Olofsson till Dagens Medicin.

På frågan om han ångrar något han sagt eller gjort under den långa konflikten ger han ett klart besked.

– Nej, absolut inte, säger Sigbjörn Olofsson.

Vem som ska efterträda honom som sjukhusdirektör är ännu oklart men Anders L Johansson säger att landstingsledningen har påbörjat processen med att hitta en efterträdare.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev