Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Självkritisk slutenvårdschef slutar

Publicerad: 10 januari 2017, 11:18

Eva Stjernström slutar med omedelbar verkan som slutenvårdschef i Värmland efter bara nio månader på posten.


Ämnen i artikeln:

Landstinget i Värmland

– Jul- och nyårshelgerna har inneburit mer tillfälle till reflektion än under de mer arbetsintensiva dagarna på året. Och då har jag konstaterat att jag inte uppnått de resultat jag hade förväntat mig som områdeschef. Då ska jag kliva åt sidan och lämna plats för en annan person som får uppdraget, säger hon till Dagens Medicin.

Landstinget i Värmland dras med ett ekonomiskt underskott, och Eva Stjernström tycker inte att hon lyckats få igång arbetet med att vända det. Och i likhet med många andra landsting brottas Värmland med att få vårdplatserna att räcka till.

– Jag menar inte att det är jag som ska lösa frågorna, men det är ändå jag med mitt uppdrag och ledarskap som ska få igång rätt processer så att det som måste hända faktiskt händer.

Det är inte så lång tid, det är nio månader…

– Man kan å andra sidan säga ”tänk om jag fortsatte ett halvår till och det inte fallit tillräckligt väl ut”, då hade det inte varit bra.

Hur har andra reagerat?

– Det är klart att det finns de som blev överraskade. Men när beslutet mognade fram så kändes det som att ”så här måste jag göra”. Jag har inte ”fått ågren” och tänkt att jag skulle försökt ett tag till. Frågan om det var för snabbt eller inte, är inte viktig för mig.

Eva Stjernström slutar med omedelbar verkan men ska göra en överlämning, vilket hon tror tar ett par, tre veckor. Vad som sedan väntar vet hon inte. Men hon kommer att bli kvar inom landstinget.

– När jag bestämt mig – för det är verkligen mitt eget beslut – så resonerade jag och hälso- sjukvårdschef Tobias Kjellberg att jag hanterar en del ärenden så att den här övergången blir så smidig som möjligt. När jag har gjort det är det dags att se vad som blir mitt fortsatta uppdrag.

Tobias Kjellberg blir tillförordnad slutenvårdschef till dess en ny ordinarie har utsetts.

JESPER CEDERBERG

Ämnen i artikeln:

Landstinget i Värmland

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News