Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhus för galna diagnoser blir tv-spel

Publicerad: 26 juli 2019, 05:00

Spelaren kan förse sitt sjukhus med alltifrån element och soptunnor till arkadmaskiner för personalen.

Foto: Pressbild IDGB

Den som inte kan få nog av sjukvården under arbetstid kan snart bygga sitt eget sjukhusimperium hemma i soffan.


Det är en lekfull variant av sjukhusdrift det handlar om. Som spelare kan man anställa receptionister och läkare med tveksamma kvalifikationer, och sjukdomarna som behandlas är av typen ”verbal diarré” och ”kronisk tjurighet”. Detta berättar en skribent på spelsajten FZ, som testat spelets pc-version.

I spelet finns inte bara möjligheterna att driva ett sjukhus, det går att bygga ett helt sjukvårdsimperium. Att bygga sjukhus är inte problemfritt visar det sig, då olika klimat, befintliga byggnader och höga markpriser erbjuder utmaningar. Möjligen mer verklighetstrogna inslag än spökjagande vaktmästare, men spelutvecklaren Two point studios säger till FZ att det hela tiden handlat om att göra ett spel i lättsam ton, långt ifrån verkligheten.

Den riktiga sjukhusvärlden ter sig uppenbarligen inte heller som särskilt rolig för spelkonstruktörerna. Som svar på frågan vad kommande spel ska handla om, svarar en av grundarna till spelsajten FZ: ”På sätt och vis tror vi att i grunden tråkiga ämnen banar väg för intressanta spelupplevelser, och Two Point Hospital är en bra startpunkt för oss.”

Konsolversionen av spelet ska komma senare i år.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev