Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sjukhus i stabsläge efter snökaos

Publicerad: 28 februari 2018, 14:55

Foto: Thinkstock

Snökanonen har slagit till. Minst ett par sjukhus har gått upp i stabsläge för att hantera masskrockar samt personal och patienter som inte kommer fram.


Ämnen i artikeln:

AkutsjukvårdSödertälje sjukhusRegion Skåne

Trafiken på E4 söder om Stockholm har stått mer eller mindre stilla under förmiddagen efter flera masskrockar. Ett hundratal fordon var inblandade och 25 personer fördes till Södertälje sjukhus.

Vid elvatiden gick sjukhuset upp i stabsläge för att hantera alla skadade, rapporterar LT. Ingen var allvarligt skadad och vid tolvtiden hade nio personer kunnat lämna sjukhuset.

– Vi prioriterar om resurser för att kunna ta hand om de här patienterna på bästa sätt. Vi har till exempel stängt ortopedmottagningen för att omfördela resurser till akutmottagningen istället, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på sjukhuset, till TT.

Ystad lasarett har också gått upp i stabsläge och begärt transporthjälp av Försvarets bandvagnar, enligt 24Ystad.se. Utskrivna patienter kan inte ta sig hem, dialyspatienter och personal har svårt att ta sig till lasarettet.

Snöbyarna har varit kraftiga framför allt i sydöstra Sverige, från söder om Stockholm och hela vägen ned till Skåne under natten. Snöandet har fortsatt i flera delar av landet under förmiddagen.

I Kalmar är det extremt halt på vägarna och flera olyckor har skett.

– Jag har jobbat här i 35 år men jag vet knappt om jag har varit med om att det varit så här besvärligt, säger Kenneth Emricsson, vakthavande befäl vid Kalmars brandkår.

Trafikverket och polisen bedömer att det är så dåligt väglag i framför allt södra och sydöstra Skåne att vissa vägar inte är framkomliga. På polisens begäran har E65 mellan Ystad och Malmö stängts av i riktning mot Malmö, på grund av vädret.

ANTON KASURINEN/TT OCH DAGENS MEDICIN

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev