Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhus stoppar kyckling efter larm om glassabotage

Publicerad: 1 april 2009, 11:58

Sjukhus stoppar kyckling efter larm om glassabotage

Efter de misstänkta sabotagen med glasbitar stryks all kyckling från menyerna på flera sjukhus i Skåne. Även Södersjukhuset i Stockholm inför ett stopp. (Ny version 13.55)


Under den senaste veckan har glasbitar hittats i flera förpackningar med kycklingprodukter från Kronfågel. Polisen misstänker att det handlar om sabotage.

Nu väljer företaget Medirest, som ansvarar för maten på Universitetssjukhuset Mas i Malmö och Universitetssjukhuset i Lund, att sluta laga kycklingrätter till dess att frågan är utredd.

– Det är helt stopp, säger affärsområdeschefen Michael Signäs på Medirest till Sydsvenskan.

Även Helsingborgs lasarett överväger att stoppa kycklingen tills vidare.

– Det är otroligt viktigt att vi serverar säker mat och vi vet att gästerna kommer att fråga. Det gjorde de om svartlistad fisk så vi tog fram en allmän information om var den var fiskad och så var det med galna kosjukan där vi gick ut och talade om varifrån vi köpt köttet, säger kostchefen Christina Mörtl till Helsingborgs Dagblad.

I dag, onsdag, beslutade även Södersjukhuset i Stockholm att stryka alla kycklingrätter från menyerna, uppger TT. Däremot inför inte Karolinska universitetssjukhuset  i Solna och Huddinge något stopp. Sjukhuset litar på att maten från leverantören Sodexo inte innehåller något glas.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev