Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sjukhusanställda i Växjö rasar mot privatisering

Publicerad: 4 maj 2010, 11:42

Sjukhusanställda i Växjö rasar mot privatisering

Foto: Centrallasarettet Växjö.

Nu privatiseras vaktmästeriet på Centrallasarettet Växjö. Landstinget hoppas på miljonbesparingar, men personalen är upprörd.


Ämnen i artikeln:

Centrallasarettet VäxjöRegion Kronoberg

Landstingsstyrelsen i Kronoberg har beslutat att vaktmästeriet ska skötas av ISS Facility Services. Företaget har lovat att sänka kostnaderna med 42 procent, vilket motsvarar en besparing på 2,5 miljoner kronor om året.

– Detta visar att entreprenörskap bidrar med nya kreativa sätt att tänka. Det är viktigt för vårt samlade utvecklingsarbete och ger oss möjlighet att få ut mer av de skattemedel vi har till vårt förfogande, säger landstingsstyrelsens ordförande Suzanne Frank (m) i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet i landstingsstyrelsen.

– Vi anser att det är tveksamt om kvaliteten kan upprätthållas till det pris som entreprenören angivit och tycker att det är tveksamt att gå emot personalens vilja att stanna kvar i landstingets tjänst, säger andra vice ordföranden Anna Fransson (S) i pressmeddelandet.

Kommunals arbetsplatsombud Peter Carlsson tror att de anställda kommer att sluta hellre än att gå över till ISS Facility Services.

– Vi har skickat tre protestskrivelser där 22 av 24 anställda skrivit under, och landstinget har struntat helt i oss. Deras princip har varit att köra över oss totalt, så det är klart att det finns ett stort missnöje här, säger han till Smålandsposten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev