måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhuschef körde ut kritiska läkare från presskonferens

Publicerad: 28 augusti 2009, 11:10

Klyftan mellan chefen och läkarna på Sjukhuset i Varberg växer. När sjukhuschefen höll presskonferens kastades läkarnas representanter ut.


Sjukhuschefen Kristina Wallentin höll presskonferens i går, torsdag, för att förklara varför hon polisanmält en läkare som tittade i en patientjournal för att kunna skriva en avvikelserapport. Läkaren Anders Kullberg och underläkaren Katharina Schubertsson ville höra vad deras chef skulle säga till medierna.

När Kristina Wallentin upptäckte dem uppmanade hon dem att lämna lokalen.

– Det säger väl det mesta, säger Anders Kullberg till tidningen Sjukhusläkaren.

Han och övriga läkare på medicinkliniken anser att Kristina Wallentin måste avgå. Samtidigt kommer beskedet att förundersökningen redan har lagts ned. Läkaren har inte gjort sig skyldig till dataintrång, enligt kammaråklagare Sonja Pettersson Wallin.

– I patientdatalagen finns en rad situationer som ger läkare rätt att gå in i patientjournaler utan att vara behandlande läkare, säger hon till Hallands Nyheter.

Den anmälda läkaren är lättad över beskedet.

– Jag har funderat på att göra en motanmälan på grund av den kränkning jag utsatts för. Samtidigt har ju sjukhusledningen med sitt handlande lidit så stor prestigeförlust att en motanmälan nästan känns överflödig, säger hon till Sjukhusläkaren.

Relaterat material

Sjukhuschef krävs på ursäkt efter polisanmälan mot läkare

Sjukhuschef krävs på ursäkt efter polisanmälan mot läkare

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev