Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhuschefen på Mas skyller ifrån sig enligt överläkare

Publicerad: 25 februari 2009, 15:16

En överläkare vid akuten på Universitetssjukhuset Mas i Malmö menar att sjukhuschefen skyller överbeläggningarna på de anställda vid akuten.


Som Dagens Medicin tidigare berättat har Universitetssjukhuset Mas i Malmö fått hård kritik av Socialstyrelsen för sina ständiga överbeläggningar, efter att Malmö läkareförening gjorde en anmälan mot sjukhuset i november 2007.

Socialstyrelsen tar i sin kritik upp att patientsäkerhetsrisker har normaliserats, och kräver att sjukhuset under perioden februari till april redovisar antalet överbeläggningar dag för dag.

Göran Adielsson, överläkare på akutkliniken vid Mas, skriver i ett brev till sjukhuschefen Ann-Sofi Bennheden att han tycker att hon förbehållslöst borde ta på sig ansvaret för överbeläggningarna.

Han menar att Ann-Sofi Bennheden i en intervju med Sydsvenskan den 1 februari i stället antydde att problemen hade att göra med bristande kompetens hos de anställda på akutkliniken vid Mas.

– Du kan inte ana vilken misstämning ditt uttalande har skapat och jag tycker det är ett uttryck för dålig managementkultur att försöka styra bort berättigad kritik och rikta den mot sina medarbetare, skriver Göran Adielsson i sitt brev.

Brevet skickades den 1 februari. Två veckor därpå skickade läkarföreningen på sjukhuset, Sjukhusläkarföreningen Umas, en skrivelse till Ann-Sofi Bennheden för att framföra sitt stöd till Göran Adielsson och instämma i hans synpunkter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev