tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhuschefer gör comeback i Skåne

Publicerad: 19 september 2017, 08:26

Foto: Thinkstock

Region Skåne planerar att återinföra sjukhuscheferna. De avskaffades i en stor omorganisation för fyra år sedan.

Ämnen i artikeln:

Region SkåneHelsingborgs lasarettLasarettet TrelleborgLasarettet i YstadLasarettet i LandskronaCentralsjukhuset i Kristianstad

När regionen bildade de tre sjukvårdsområdena, Skånes universitetssjukvård, Kry och Sund, 2013, togs tjänsterna som sjukhuschefer på de mindre sjukhusen bort.

Det rödgröna styret bedömer nu att det är dags att återinföra dem igen.

Regionstyrelsens ordförande har därför gett regiondirektören i uppdrag att ta fram ett förslag på en organisationsmodell med sjukhuschefer i Helsingborg, Landskrona, Kristianstad, Hässleholm, Ystad och Trelleborg.

– Jag är övertygad om att Trelleborgs lasarett kommer att utvecklas bättre med en sjukhuschef. En närmare och synligare chef ger ett tydligare ledarskap, säger Yvonne Augustin, S, regionråd och ordförande i sjukvårdsnämnd Sund, i ett pressmeddelande.

Regionledningen vill även stärka Trelleborgs lasaretts kapacitet att ta emot ambulanspatienter nattetid och öppna fler vårdplatser för dessa.

– Vi vill att Trelleborgs lasarett i större utsträckning ska kunna ta hand om äldre sköra patienter som behöver vård nattetid. De ska inte behöva åka till Malmö, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev