Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhusdirektör ångrar uppläxning av journalist

Publicerad: 16 mars 2009, 14:49

Sjukhusdirektör ångrar uppläxning av journalist

Sten Axelsson, sjukhusdirektör inom NU-sjukvården, ber nu om ursäkt för att en tidningsreporter läxades upp vid en presskonferens.


Den 5 mars åkte en reporter från tidningen Bohusläningen till Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan för att gå på en presskonferens. Väl på plats visade det sig att hon var den enda kallade journalisten. Sedan kritiserades hon för att hon skrivit artiklar som ledningen för NU-sjukvården anser innehåller felaktiga uppgifter.

Bohusläningens chefredaktör Tommy Hermansson reagerade på behandlingen av reportern och skickade ett protestbrev till sjukhusdirektören Sten Axelsson. Nu medger Sten Axelsson att frågan kunde ha hanterats bättre.

– Det är bara att beklaga att reportern uppfattade mötet som hon gjorde. Det var inte menat som en ”falsk presskonferens”, säger han till TTELA.

Från och med nu ska eventuella synpunkter på Bohusläningens artiklar framföras till chefredaktören och inte till de enskilda reportrarna. Tommy Hermansson är nöjd med uppgörelsen.

– Sten Axelsson försäkrade att detta inte ska inträffa igen och det litar jag på. Det var precis vad jag ville höra, säger han till TTELA.

Relaterat material

Journalist uppläxad vid fejkad presskonferens på sjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev