Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhusdirektör lämnar Karolinska

Publicerad: 11 mars 2016, 13:07

NY VERSION. Den sista mars lämnar Mikael Forss sin tjänst som biträdande sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingKarolinska universitetssjukhusetNya Karolinska Solna, NKS

Mikael Forss har haft ett särskilt ansvar för byggnationen och utvecklingen Nya Karolinska men inför flytten lämnar han nu sin post.

– Jag har varit i min roll som biträdande sjukhusdirektör i åtta år, jag vill helt enkelt gå vidare i yrkeslivet. Det finns ingen annan förklaring, jag har slutfört mitt uppdrag som jag ser det, säger Mikael Forss till Dagens Medicin.

Mikael Forss anser att det är lämpligt att sluta innan det är dags att flytta in i det nya sjukhuset. Han kommer däremot att finnas finnas till förfogande även under april månad, medan han funderar ut vad hans nästa steg blir.

Vad kommer du att gå vidare till?

– Något spännande. Det är inte klart än men jag kommer att ta en liten paus och sedan kommer jag att göra något annat, säger han.

Vem som kommer att ta över efter Mikael Forss är fortfarande okänt. Men arbetsuppgifterna som rör Nya Karolinska kommer i första hand att tas över av kollegorna Stanley Holsteiner och Annika Tibell där Melvin Samsom har det övergripande ansvaret. I dag arbetar de med samma frågor under Mikael Forss.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev