Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhusdirektör polisanmäler hot

Publicerad: 14 september 2018, 11:04

Foto: Photos.com

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson i Region Västernorrland har hotats på Messenger så allvarligt att hon gjort en polisanmälan. Hotet kom i samband med uppsägning av en stafettläkare.


Ämnen i artikeln:

Region Västernorrland

Det skriver Tidningen Ångermanland i dag. Hotet kom efter diskussioner med den högerextrema stafettläkare inom psykiatrin som fick sparken tidigare i september. Läkaren hade bland annat twittrat rasistiska och antifeministiska inlägg.

Hotet kom dock från en okänd person på Messenger och stafettläkaren har i twitterinlägg tagit avstånd från dessa.

Nina Fållbäck bekräftar för Dagens Medicin att hon hotats och gjort en polisanmälan men vill inte gå in på hur kopplingen till stafettläkaren har gjorts.

– Jag vill inte kommentera det mer. Nu är hotet polisanmält och saken får ha sin gång, säger hon till Dagens Medicin.

Hur mår du då?

– Det är inget roligt men jag tänker inte på det varje stund. Det är obehagligt annars hade jag inte polisanmält det. Jag rådgjorde först med säkerhetsavdelningen och kom då fram till att polisanmäla. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon.

Den sparkade stafettläkaren twittrar, enligt Tidningen Ångermanland, om hur felaktigt han har blivit behandlad av regionen och av sjukhusdirektören. Han anser inte alls att hans tidigare tweets haft främlingsfientligt innehåll och tillägger angående ett inlägg som regionen lyft fram som icke förenligt med värdegrunden i Västernorrland:

”Att feminizterna bör flyttas till Saudi-Arabien är dock min mening – som de håller på”.

Nina Fållbäck Svensson slutar uppdraget som sjukhusdirektör i Västernorrland sista oktober och blir förbundsdirektör vid Norrlandstingens regionförbund i Umeå.

Relaterat material

Högerextrem läkare sparkas

SUSANNA PAGELS

Ämnen i artikeln:

Region Västernorrland

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev