Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhusdirektören: politikern är en lögnare

Publicerad: 16 februari 2011, 14:12

Politikerna har bestämt sig för att hålla freden. Men nu går Sigbjörn Olofsson ut och kallar landstingsrådet Jacomina Beertema för lögnare.


Gång på gång har den politiska ledningen i Landstinget Västernorrland krävt ett slut på konflikten mellan sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson och landstingsrådet Jacomina Beertema (M).

Och när Sigbjörn Olofsson gick till hårt angrepp mot Jacomina Beertema i sin årsberättelse för Länssjukhuset i Sundsvall-Härnösand höll den senare efter några dagar en låg profil i sina svar.

Men frågan är om det räcker.

I går gick Sigbjörn Olofsson enligt lokala medier ut med ett pressmeddelande med rubriken ”Beertemas lögner om lungmedicin”.

Pressmeddelandet låg ute på landstingets hemsida under några timmar, men togs sedan bort, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Pressmeddelandet är ett bemötande av uttalanden gjorda i december förra året då Jacomina Beertema påstod att sjukhuset i Sundsvall stängt den lungmedicinska vårdavdelningen.

– Jag har inte hunnit tidigare, men jag har hela tiden känt att jag måste bemöta hennes lögner om på ett eller annat sätt och det blev nu, säger Sigbjörn Olofsson till lokaltidningen Dagbladet.

Från politiskt håll verkar det finnas en tydlig ovilja att kommentera pressmeddelandet.

– Jag konstaterar att Sigbjörn Olofsson har skickat det här pressmeddelandet och det innehåller inget nytt i sak, säger landstingsrådet Per Wahlberg (M) till Sundsvalls Tidning.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev