Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhuset ska utredas akut

Publicerad: 22 juni 2011, 08:20

Ledningen i Region Skåne kallar situationen vid Skånes universitetssjukhus, Sus, för besvärlig och lovar snar stabilisering – men inte mer pengar.


Både regiondirektören Sören Olofsson och sjukhuschefen Bent Christensen ska omedelbart utreda hur situationen på sjukhuset snarast ska kunna stabiliseras. Om deras förbättringsförslag inte kan åtgärdas omgående kommer förslagen att föreslås för politiska beslut, heter det i ett pressmeddelande.

Sjukhuset har under en längre tid haft problem med överbeläggningar och överfulla akutmottagningar. Under våren har situationen förvärrats ytterligare. I förra veckan annonserade Per Björgell, medicinskt ansvarig överläkare på akuten i Malmö, att han lämnar sin tjänst i protest och Arbetsmiljöverket hotar med miljonviten om inget görs åt överbeläggningarna.

Förbättringsförslagem kommer förmodligen gå ut på att flytta vissa uppdrag till mindre sjukhus som till de i Trelleborg och Ystad, uppger Sören Olofsson för Sveriges Radio Malmöhus. En lösning där Skånes universitetssjukhus tillförs mer pengar verkar enligt regiondirektören mer avlägsen.

– Vi har de budgetramar som har beslutats, då fordras nya beslut och det är en senare fråga. Sus har fått 200 nya miljoner det här året, det kanske inte räcker i förhållande till akuttrycket, men vi ska se till att de används så effektivt som möjligt, säger han till radion.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News