Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukhuspersonal oroliga för överfall efter kvällspass

Publicerad: 3 september 2010, 12:51

Sjukhuspersonal oroliga för överfall efter kvällspass

Foto: USÖ i Örebro.

Anställda på Universitetssjukhuset Örebro, USÖ, är rädda för att bli överfallna när de har jobbat kväll. Minst ett våldtäktsförsök har anmälts till polisen.


Bland personalen går rykten om hur personer har blivit förföljda och attackerade på sjukhusområdet, rapporterar Sveriges Radio Örebro. Polisen bekräftar också att ett våldtäktsförsök har anmälts.

– Man tittar sig lite extra över axeln. Det är lite obehagligt när det är mörkt. Jag brukar ringa till någon och se till att gå och prata i telefon eller låtsas prata i telefon, säger sjuksköterskan Jenny Jonsson till lokalradion.

För att öka tryggheten vill personalen klippa ned buskage, förbättra belysningen och ha fler väktare i rörelse när kvällspasset slutar. Sjukhusets säkerhetschef Hans Eriksson hävdar att mycket av det som efterlyses redan finns.

– Vi har haft väktare i många år på sjukhuset. Om man blir sen från sitt arbetspass, går ensam och har bilen på ett utsatt ställe så ska man höra av sig till väktaren. Då följer väktaren med, säger han till Sveriges Radio Örebro.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev