Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjuksköterska kräver jobbet tillbaka efter skandalfest

Publicerad: 13 januari 2010, 14:12

Ambulanssjuksköterskan som avskedades efter att ha sniffat lustgas på en personalfest kräver en kvarts miljon kronor i skadestånd från landstinget.


Den uppmärksammade personalfesten ägde rum i Östersund för en dryg månad sedan. Totalt var fem landstingsanställda med och sniffade lustgas, stack varandra med kanyler och förstörde i en ambulans.

En av de fem, en ambulanssjuksköterska som har varit inblandad i en liknande incident tidigare, varslades om uppsägning efter händelsen. Själv anser han att han har behandlats orättvist av Jämtlands läns landsting.

Nu kräver han jobbet tillbaka samt drygt en kvarts miljon kronor i skadestånd, uppger Sveriges Radio Jämtland.

Ambulanssjuksköterskan hänvisar till att landstinget tillät personalfesten, trots att alkoholförtäring i de egna lokalerna är ett brott mot den gällande alkohol- och drogpolicyn. Därför tycker han att landstinget är medskyldigt till det som hände.

Mannen tycker också att han fick otillräckligt stöd i samband med en traumatisk händelse i tjänsten kvällen innan festen. Enligt honom själv bidrog det till att han blev så berusad, rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

Relaterat material

Avskedad sjuksköterska minns inte ambulansfesten

Avskedad sjuksköterska minns inte ambulansfesten

Avskedad sjuksköterska minns inte ambulansfesten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev