Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sjuksköterskor byggde upp otillåtet förråd av läkemedel

Publicerad: 23 april 2010, 09:31

De två sjuksköterskorna samlade på sig läkemedel och byggde upp ett eget förråd motsvarande flera stora plastsäckar. Nu avskedas de.


De två sjuksköterskorna var anställda inom äldreomsorgen i Landskrona kommun. Vid en kontroll i deras gemensamma arbetsrum upptäcktes stora mängder narkotikaklassade läkemedel som de tagit från avlidna under flera års tid.

– Sådan medicin ska enligt reglerna lämnas tillbaka till apoteket. Det här är något de har gjort gemensamt, säger Charles Musonda, personalansvarig på omsorgsförvaltningen, till Helsingborgs Dagblad.

När läkemedlen samlades ihop fylldes tre stora plastsäckar till två tredjedelar. Det finns inga misstankar om att sjuksköterskorna har använt medincinen själva eller sålt den vidare. Trots det betraktas det inträffade som så allvarligt att de har avskedats.

Sjuksköterskorna själva har uppgett att de har gett av medicinen till äldre som de arbetade med, uppger Helsingborgs Dagblad. Vårdförbundet anser inte att det finns rättslig grund för avsked och kommer att driva ärendet vidare.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev