Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjuksköterskor flyr ambulansen i Gävle

Publicerad: 5 februari 2016, 13:32

NY VERSION Förslag på försämrade villkor har lett till uppsägningar. Och när 23 chefer backar upp planen väljer än fler sjuksköterskor att lämna.


Ämnen i artikeln:

Region GävleborgAmbulanssjukvård

– Det är många som har sagt upp sig. Jag har ingen exakt siffra men det kommer dagligen, säger Anna Bergström, ordförande Vårdförbundet avdelning Gävleborg, till Dagens Medicin.

Enligt regionen är det hittills sex sjuksköterskor som sagt upp sig.

Anledningen till uppsägningarna är att Region Gävleborg föreslagit att de anställda inom ambulanssjukvården ska få jourtid på natten och bara ordinarie arbetstid vid uttryckningar. Förslaget beräknas spara 4,5 miljoner kronor per år och innebär att de anställda får arbeta tre timmar till i veckan och dessutom får ut mindre pengar varje månad.

Anna Bergström säger att Vårdförbundet har full förståelse för att medlemmar väljer att sluta men poängterar att det är beslut som varje person fattar enskilt. Förbundet vill helst att medlemmarna har is i magen och väntar tills förhandlingarna är över.

– Vi kommer att bestrida det här in i det sista, säger hon.

Samtidigt är det många medlemmar som, enligt Anna Bergström, är uppgivna och resonerar att om inte förslaget på jourtid går igenom så blir det någon annan försämring.

– Man har helt mist sitt förtroende för ledningen. Det här var pricken över i:et.

I veckan gick 23 chefer för andra vårdverksamheter i Region Gävleborg ut med ett öppet brev till stöd för förslaget. De skrev att förslaget var en anpassning till samma villkor som andra jourverksamheter inom vården och helt i linje med gällande lagar och regler. Cheferna skrev:

”På detta sätt frigörs arbetstid enligt både arbetstids- och arbetsmiljölag. För den enskilde medarbetaren handlar det om ungefär tre timmar i veckan. Den tiden kan fördelas ut på andra tider på dygnet, då medborgare och patienter behöver vården bättre.”

Då sjönk förtroendet ytterligare, om man får tro avdelningsordföranden.

– De är otroligt upprörda att ett sådant gäng chefer, som inte alls har någon inblick i ambulansverksamheten, går ut och gör ett sådant här uttalande. De känner sig otroligt kränkta av det här och reaktionen har också blivit att flera har valt att lämna in sina uppsägningar.

Anna Bergström ger inte mycket för det resonemang som lyfts fram i brevet eller hänvisningarna till hur det ser ut för läkarkåren.

– Det är som att jämföra äpplen och päron. Inom sjukhuset sover du, du är beredd och du är en korridor bort om du får ett larm. Inom ambulansen ska du framföra ett tungt fordon, det går inte att jämföra.

Dessutom, lägger Anna Bergström till, är läkarnas arbetsmiljö dålig på grund av deras jourverksamhet.

Helena Björkman är chef för division operation och diagnostik i Region Gävleborg, där ambulanssjukvården ingår. Enligt henne handlar förslaget främst om att använda regionens resurser på bästa sätt då vissa ambulansstationer har låg beläggning nattetid. En annan anledning ska vara ambitionen att få till liknande ersättningsmodeller i hela sjukvården.

Går det att jämföra villkoren för anställda i ambulanssjukvården med villkoren för anställda i annan sjukvård?

– Varje verksamhet är unik på sitt sätt. Det som förändras här är ersättningsfrågan och när behovet av den aktiva tiden är så pass lågt är det rimligare att ha jour. Arbetet sker på samma sätt som i dag, det är schemaplaneringen och ersättningsformen som ändras, säger Helena Björkman till Dagens Medicin.

Förslaget innebär rent konkret att de anställda får jobba mer och få mindre betalt.

– Det handlar ju om att vi behöver minska våra övertidskostnader, de är alldeles för höga och de slår i taket för många medarbetare. Det har under flera år förekommit kritik från de fackliga företrädarna kring de höga övertidskostnaderna.

Enligt Vårdförbundet har förslaget lett till uppsägningar som sedan eskalerat efter att de 23 cheferna skrev sitt öppna brev. Ser du brevet som en björntjänst?

– Det är deras val att uttala sitt stöd till det här. Det får man ha respekt för, precis som man får ha respekt för övriga medarbetare som uttalar sin ståndpunkt i frågan.

Så cheferna har skrivit brevet helt på eget initiativ?

– Jajamen, så är det.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News