Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjuksköterskor glada efter att avtalet har sagts upp

Publicerad: 7 november 2007, 09:33

Glädjen är stor bland sjuk­sköter­skorna i Stockholm sedan Vård­för­bundet sagt upp sitt tills­vidare­avtal.
– Det har känts som att man inte tagit oss på allvar när man låtit arbetsgivaren lönesätta oss så här, men nu har man gjort en tydlig markering, säger sjuk­sköterskan Markus Frick.


På många håll i landet har missnöjet med Vårdförbundets avtal jäst. Ett väldigt bra avtal för Kommunal har gjort att ilskan över den egna löneutvecklingen spätts på.

Stockholm är en av de avdelningar där missnöjet varit störst. På Karolinska universitetssjukhuset stoppade facket före sommaren löneförhandlingarna i protest mot att man inte tyckte att arbetsgivaren levde upp till intentionerna i avtalet.

”Vi är jätteglada!”

När löneökningarna ändå hamnade runt de 2 procent som av­talet garanterar krävde Vårdförbundet avdelning Stockholm i ett officiellt uttalande att av­talet skulle sägas upp – något som också skedde i förra veckan.

– Vi är jätteglada! Nu ska vi diskutera hur vi ska gå vidare. Vi behöver använda den energin som finns och tala om vad vi vill framöver, säger Marianne Kock, sektionsordförande för Vårdförbundet på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

En av dem som är nöjd med att avtalet sagts upp är Markus Frick, sjuksköterska på akutmottagningen på Karolinska i Huddinge.

Egentligen tycker han att mycket i avtalet är bra – individuell lönesättning, lön efter kompetens och kopplad till verksamheten. Men det har inte tillämpats av arbetsgivaren, menar han.

– Ingen kan få mig att tro att alla sjuksköterskor i Stockholm har kompetensutvecklats på ett sätt som motsvarar 2 procent, år efter år.

Markus Frick har arbetat som sjuksköterska sedan 2003 och är i dag klinikansvarig sjuksköterska med ansvar för vårdutvecklingen på infektionsakuten. Han har 21 800 kronor i grundlön och det är han inte nöjd med.

– Med de ansvarsområden jag har tycker jag att 28 000 vore en rimlig lön. Och jag tycker att ingångslönerna borde ligga uppåt 24 000 kronor. Sjuksköterskor får ta mycket mer medicinskt ansvar i dag än tidigare.

Tufft den senaste tiden

Markus Frick är också en av de förtroendevalda på akutmottagningen och konstaterar att det varit tufft den senaste tiden.

– Om inte Vårdförbundet sagt upp avtalet skulle vi samtliga förtroendevalda på akuten ha lämnat våra uppdrag. Vi kunde inte försvara avtalet, vår medlemmar kände sig kränkta.

Nu har attityden svängt.

– Det är jubel överallt! Kollegor som tidigare gått ur Vårdförbundet funderar på att komma tillbaka, nu ser man att det finns ett värde i att vara med igen. Sedan finns ju förstås en viss oro för vad som kommer sen.

Vårdförbundets tills­vidare­avtal gäller till och med den 31 mars nästa år och vilken typ av avtal som kan vara aktuellt därefter är för tidigt att säga, menar Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund.

Några konfliktåtgärder är i och med det pågående avtalet inte aktuella.

– Vi vill inte gå ifrån den lokala lönebildningen, vi vill fortsätta utveckla den, men då måste det ju också finnas en vilja till det hos de lokala arbetsgivarna. Kan man inte åstadkomma det så måste det bli en annan typ av avtal. Vi vill ha högre löner och kommer att jobba för att hitta det bästa avtalet för det, säger Anna-Karin Eklund.

Högt tempo i förhandlingarna

Hos Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är dock målsättningen klar.

– Jag hoppas och tror att vi kan komma fram till ett nytt tills­vidare­avtal, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Vårdförbundet och SKL är också överens om att hålla ett högt tempo i förhandlingarna. Den 22 november ska SKL:s förhandlingsdelegation träffas och då har man sagt att yrkandena för det nya avtalet ska vara klara.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News