Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjuksköterskor i löneuppror

Publicerad: 4 december 2008, 11:57

Sjuksköterskorna på Karolinska universitetssjukhuset i Solna fortsätter att kämpa för högre lön. Nu har de lämnat en protestskrivelse till sjukhusledningen.


Som Dagens Medicin har rapporterat om tidigare är missnöjet bland sjuksköterskorna på Karolinska universitetssjukhuset stort. Ledningen vill inte ge dem mer i löneförhöjning än de 4 procent som anges som miniminivå i det centrala avtalet från i våras.

På andra sjukhus i Stockholms läns landsting har sjuksköterskornas löner höjts med 5 eller 6 procent.

– Det är ju ett hån så till vida att man säger att man värdesätter kompetens och erfarenhet och vill vara bland de bästa sjukhusen i Europa, men när det kommer till kritan vill man inte betala för det, säger Therese Salomonsson, dialyssjuksköterska på Karolinska universitetssjukhuset, till Metro.

För att uttrycka sitt missnöje har sjuksköterskorna lämnat en protestlista till ledningen. Än så länge tyder ingenting på att de får gehör.

– Vi kan inte ge så mycket som sjuksköterskorna vill ha. Under året har vi gjort en del satsningar på specialistutbildade grupper och vi har höjt lägstalönerna för vissa grupper. Vi kan inte lägga på mer, säger sjukhusets personalchef Lena Freijd till Metro.

Relaterat material

Hallå där, Annika Gunnestad

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev