Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukvården poppis bland redaktionernas aprilskämtare

Publicerad: 1 april 2009, 09:57

Sjukvården poppis bland redaktionernas aprilskämtare

Medel mot fetma i dricksvattnet och ett helt landsting som läggs ut på entreprenad. Flera nyhetsredaktioner skojar om sjukvården i dag, den 1 april.


Problemen med övervikt bland befolkningen har väckt stor oro inom Örebro läns landsting. Nu diskuteras radikala åtgärder. Ett av förslagen är att tillsätta ett hungersdämpande bantningsmedel i dricksvattnet, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Vad preparatet heter? Aprilett.

Andra misstänkta namn förekommer i nyheten om att hela Landstinget Kronoberg ska läggas ut på entreprenad. Enligt Sveriges Radio Kronoberg måste invånarna teckna en privat sjukförsäkring hos det nya bolaget Aprillo Agency för att inte hamna sist i vårdkön. Samtidigt ska landstingets huvudkontor flyttas till en villa på Aprilvägen i Växjö.

Landstingsägda Storstockholms lokaltrafik, SL, är också föremål för flera aprilskämt. Dagens Nyheter skojar om att det ska införas vip-vagnar med kaffe och smörgåsar i tunnelbanan. SL självt meddelar att de som står till vänster och blockerar vägen i rulltrappan får betala en straffavgift på 500 kronor från och med nästa vecka.

Har du sett fler aprilskämt med vårdanknytning? Hör av dig!

Läs skämten:

Länsbornas fetma ska åtgärdas
Landstinget läggs ut på entreprenad
Vip-kort ger sittplats
Håll till höger!

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev