Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukvårdpolitiker dömer ut städningen på Akademiska

Publicerad: 26 juni 2009, 12:37

Sjukvårdpolitiker dömer ut städningen på Akademiska

Foto: Akademiska sjukhuset.

En ledande vårdpolitiker från Åland riktar svidande kritik mot städningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.


Åland köper vård i Uppsala för omkring 30 miljoner kronor varje år. För en tid sedan var den åländska vårdpolitikern Ulla-Britt Dahls man inlagd på Akademiska sjukhuset under tre veckor.

Efter vistelsen dömer Ulla-Britta Dahl ut städningen på sjukhuset.

– Det var riktigt smutsigt. Det luktade vidrigt på toaletterna, listerna var alldeles svarta och fläckar från utspilld mat var kvar på golvet i över en vecka. Jag såg en städare som gick runt och svabbade med en smutsig mopp, säger hon till Upsala Nya Tidning.

– Jag har absolut inget att klaga på när det gäller vården i sig eller bemötandet från vårdpersonalen. Det har varit väldigt bra. Men jag tycker nog att vi kan kräva lite mer när det gäller städningen.

På Åland har Ulla-Britt Dahls utspel lett till en debatt där andra som vårdats på Akademiska sjukhuset beskriver liknande upplevelser. Lennart Bergman, servicecontroller på landstingsservice i Uppsala, är däremot nöjd med det anlitade städbolaget.

– Vi gör både planerade och oplanerade kontroller. Städningen håller en god kvalitet och vi har en aktiv dialog med entreprenören, säger han till Upsala Nya Tidning.

Relaterat material

Städning på barnsjukhus döms ut av föräldrarna

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev