Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukvårdrådgivningens personal ställer upp efter brand

Publicerad: 29 januari 2008, 16:06

Sjukvårdsrådgivningen för Stockholms län, Södermanland och Värmland hade ovanligt långa telefonköer på måndagen. Orsaken var en brand två våningar under Medhelps kontor, företaget som har hand om tjänsten.


Branden, som härjade natten till måndagen hos en elektronikproducent, rökskadade Medhelps huvudkontor och påverkade dataförbindelser.

Lokalerna saneras ännu. Under måndagen satt personal och jobbade i ytterkläder då hela kontoret ventilerades och under tisdagen är Medhelp ännu inte fullt bemannat.

- Det är fortfarande brandlukt i lokalen och några få har problem med rinnande ögon och luftvägar, säger Geir-Erik Hyvärinen, produktchef på Medhelp.

Han är mycket tacksam för den insats personalen gör.

- Jag är väldigt stolt över sjuksköterskornas arbete i de här svåra förhållandena. Det glädjande är att trots en fullskalig brand i huvudkontorets byggnad har vi inte legat nere en enda minut, säger Geir-Erik Hyvärinen.

På tisdagseftermiddagen var alla tekniska problem lösta men kontoret är fortfarande under sanering och kötiderna är något längre än vanligt.

Carolina Hawranek

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev