Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukvårdsdirektör i Södertälje slutar för nytt landstingsjobb

Publicerad: 22 november 2007, 15:08

Jan-Åke Zetterström lämnar sin post som sjukvårdsdirektör i Södertälje. Han uppger att det inte beror på den planerade privatiseringen av Södertälje sjukhus.


Jan-Åke Zetterström har varit direktör för den landstingsdrivna vården i Södertälje, Nykvarn och Salem i snart fyra år, men lämnar nu sin post för ett nytt jobb inom landstinget.

– Jag sade upp mig formellt i fredags och kommer att påbörja min nya tjänst som ansvarig för landstingets verksamhetsutveckling med IT-stöd, säger han till Länstidningen.

Som Dagens Medicin tidigare berättat, se Dagens Medicin nr 46/07, finns långtgående planer på att privatisera all vård i Södertälje, Nykvarn och Salem. I januari läggs ett förslag fram som går ut på att Stockholms läns landsting överlåter också den traditionella beställarrollen till privata aktörer.

Men Jan-Åke Zetterström förnekar att hans avsked har något med privatiseringsplanerna att göra.

– Inte alls. Jag fick en förfrågan från landstingsdirektören om jag var intresserad av den här tjänsten och jag tyckte att det lät spännande. Det har inget med Södertälje Sjukhus att göra.

Enligt Länstidningen är det oklart vem som kommer att ersätta Jan-Åke Zetterström som sjukvårdsdirektör när han börjar sin nya tjänst efter årsskiftet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News