Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjukvårdsdirektör lämnar Höglandet

Publicerad: 2 september 2014, 08:17

Foto: Johan Werner Avby, Landstinget i Jönköpings län

Mitt i omorganisationen av Jönköpings kirurgi slutar chefen för ett av landstingets sjukhus.


Christina Karlsson lämnade i går måndag sitt uppdrag som sjukvårdsdirektör för Höglandets sjukvårdsområde.

– Christina har varit sjukvårdsdirektör i fem år och vi har tillsammans kommit överens om att hon lämnar det uppdraget men finns kvar i landstinget, säger landstingsdirektör Agneta Jansmyr till Dagens Medicin.

Hon förklarar att de senaste månaderna har varit krävande då landstinget är uppe i en process där den kirurgiska verksamheten av kostnads- och kvalitetsskäl ska omfördelas mellan landstingets tre sjukhus.

– Vi är i den diskussionen och det har funnits och finns en hel del oro på alla våra tre sjukhus, men på Höglandssjukhuset i synnerhet.

Enligt Sveriges Radio Jönköping hamnade Christina Karlsson i våras i konflikt med kirurgkliniken på Höglandssjukhuset vilket ska ha lett till att en chef fick sparken och en annan slutade av fri vilja. Och nu lämnar alltså Christina Karlsson sitt uppdrag.

Har hon fått sparken?

– Nej, det är precis som det står. Christina och jag har kommit överens om att i det här läget så går hon över i andra arbetsuppgifter.

Och att det sker mitt i den här krävande perioden, det är ingenting konstigt ser du?

– Nej, men det är ett krävande uppdrag att vara sjukvårdsdirektör och när det är en sådan situation i flera månader så påverkar det ju. Det är ju en bakgrund till att vi har kommit överrens om det vi gjorde i går, att Christina slutar. Det är klart att det finns en koppling.

När Dagens Medicin ringer upp Christina Karlsson är hon fåordig om varför hon lämnar sitt uppdrag.

– Vi kom överens i går, sedan kan man inte säga hur länge en diskussion pågår utan det är ju något mellan två människor.

Har konflikten med kirurgkliniken spelat in?

– Ja, det har ju varit ett medieuppbåd kring det. Jag tycker att vi har kommit vidare i det och jag har kommit vidare. Nej, jag har ingenting att tillägga där.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev