Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skånepolitiker lovar förbättringar 2014

Publicerad: 6 maj 2013, 08:54

Om Socialdemokraterna får styra i Region Skåne efter nästa val utlovar de flera förbättringar inom sjukvården.


Socialdemokraterna i Skåne sparar inte på krutet när de lovar förbättringar i sjukvården om de får styra efter valet 2014. Vården i Region Skåne skulle omedelbart få en miljard kronor till. Anställningsstoppet skulle bli historia. Det skulle inte bli några ständiga omorganisationer. Och antalet vårdplatser skulle bli betydligt fler redan under det första året.

Det lovar åtminstone Niklas Karlsson, ny ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, och Rikard Larsson, gruppledare för Socialdemokraterna i Region Skåne, i en debattartikel i Sydsvenskan.

Den skånska vårdkrisen är så allvarlig att det krävs krafttag att få till en förändring. Socialdemokraternas satsningar leder till lägre arbetslöshet samtidigt som kvaliteten i sjukvården förbättras , skriver debattörerna och hänvisar bland annat till den allvarliga kritik som Socialstyrelsen riktade mot att flera patienter i Skåne troligen har dött till följd av vårdplatsbrist.

Socialdemokraterna i Skåne uppger att de vill prioritera sjukvården inför valet 2014 och att de erbjuder väljarna ett tydligt alternativ  till den borgerliga nedskärningspolitiken .

Redan nu drar vi i gång vår valrörelse för att övertyga skåningarna om vem som är bäst lämpad att styra den skånska sjukvården  avslutar de sin debattartikel.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev