Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skånes it-upphandling överklagas av Cambio

Publicerad: 3 oktober 2017, 09:49

Foto: Thinkstock

Region Skånes beslut att upphandla ett nytt vårdinformationssystem från Cerner överklagades i sista stund av konkurrenten Cambio.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

– Det är givetvis beklagligt, men inte överraskande, att tilldelningsbeslutet överklagats. Det är ett förfarande vid många upphandlingar i Sverige, säger Region Skånes regiondirektör Alf Jönsson till Dagens Medicin.

Nyhetsbrevet Digital Hälsa kunde redan på måndagen avslöja att Cambio överklagat Region Skånes beslut att upphandla ett nytt vårdinformationssystem från Cerner för 1,3 miljarder kronor. Överklagandet lämnades in under fredagen, samma dag som överklagandetiden löpte ut, och på måndagen hade uppgiften även nått Alf Jönsson som säger att det juridiska analysarbetet precis har påbörjats.

– För oss innebär det att vi fortsätter arbetet med digitalisering av hälso- och sjukvården. Vi jobbar med våra förberedelser genom att titta igenom våra processer och flöden. Så att vi är beredda den dagen tilldelningsbeslutet börjar gälla. Det är mycket förberedelser som behöver göras, oavsett system.

Hur stor försening kan det bli?

– Jag vill och kan inte föregripa hur lång tid det tar för förvaltningsrätten att fatta beslut.

Dolores Öhman, (MP), regionråd och ordförande i Region Skånes e-hälsoberedning, har i en tidigare intervju med Digital Hälsa sagt att regionen tagit höjd för en överklagandeprocess i sin planering av uppbyggnaden av en sammanhållen digital vårdmiljö. Ambitionen är att det nya systemet ska var implementerat i hela regionen fram till år 2022.

Relaterat material

Skåne köper infosystem från Cerner för en miljard

Skånes it-satsning spränger ramen

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev