Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skåningar nekas strejk

Publicerad: 21 april 2008, 13:34

I Region Skåne omfattas 47 arbetsplatser och cirka 1 000 medlemmar av Vårdförbundets strejkvarsel. Men när strejken påbörjas om en timme ska medlemmarna vid 21 av arbetsplatserna fortsätta att arbeta som vanligt.


Detta på grund av att Region Skåne anmält dessa 21 arbetsplatser till  den nämnd som ska avgöra  om en strejkåtgärd är samhällsfarlig eller inte.

Innan nämnden fattat beslut kan medlemmar vid en anmäld arbetsplats inte tas ut i strejk.

- Du kan ju förstå hur viktiga våra medlemmar måste vara om arbetsgivaren anser det så här farligt när vi utnyttjar vår lagstadgade konflikträtt. Ändå vill de inte betala oss skäliga löner, säger Pia Arndorff, ordförande för Vårdförbundets avdelning Skåne.

 – Jag tycker att det är skandalöst att arbetsgivaren använder nämnden som ett strejkvapen. Att arbetsgivaren agerar på det här sättet kan jag inte tolka på något annat sätt, fortsätter Pia Arndorff.

Gösta Rehnstam, förhandlingschef i Region Skåne, avvisar dock kritiken som grundlös.

– Nej inte alls. Det är ju så att vi behöver ju göra en bedömning av verksamheten och vad som är samhällsfarligt, säger han till Sveriges Radios ekoredaktion.    Läs mer om Vårdförbundets lönestrid. Klicka här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev