Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skånsk vård blir regeringsfråga

Publicerad: 21 november 2012, 08:36

Oro om skånsk vård lyfts till regeringen. Igen.


Oron för sjukvården i Skåne blir nu även en fråga för riksdag och regering. Socialdemokraterna vill veta hur socialministern ser på besparingarna inom den skånska vården.

I dag lämnar riksdagsmännen Morgan Johansson, (S) från Lund, och Marie Granlund (S) från Malmö in en interpellation till socialminister Göran Hägglund där de vill veta hur han ser på de planerade besparingarna inom skånsk sjukvård.

De båda anser att Skånes universitetssjukhus är en viktig del av Sveriges nationella sjukvårdsstruktur, och att de besparingar som nu ska göras på sjukhuset får konsekvenser för hela landet.

Vi är djupt oroade över situationen, och vi menar att nedskärningarna nu gått så långt att denna fråga också måste lyftas på nationell nivå, i riksdagen , skriver de båda i en debattartikel i Sydsvenskan.

Det är inte första gången som socialdemokraterna i Skåne lämnar in en interpellation om oron för den skånska sjukvården.

Redan 2008 uttryckte Morgan Johansson sin oro för skånsk sjukvård i en interpellation till socialminister Göran Hägglund. Denne svarade då att regeringen inte hade för avsikt att inskränka det kommunala självstyret genom att gå in och detaljreglera hur ett landsting ska organisera sin verksamhet eller att överpröva de folkvalda representanternas beslut.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev