Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skarp kritik mot Akademiska

Publicerad: 2 januari 2009, 12:29

Skarp kritik mot Akademiska

Verksamheten på Akademiska sjukhuset i Uppsala bedrivs på ett gammalmodigt och ineffektivt sätt, enligt en revisionsrapport.


Det är revisionsbyrån Ernst & Young som har granskat åtta mottagningar på Akademiska sjukhuset. Slutsatsen är att organisationen och administrationen av vården sköts på ett ineffektivt sätt.

Skulden läggs på sjukhusledningen och ledningen för Landstinget i Uppsala län. Enligt revisionsbyrån har beslutsfattarna inte hängt med i utvecklingen på området. Dessutom anses de ha gett bristande stöd till de granskade mottagningarna.

– Jag vill inte peka ut någon som ansvarig och jag blir inte nedslagen av kritiken i konsultrapporten. Den visar att det inte är mindre utvecklingsarbete som behövs utan mer. Jag ser rapporten som ett sätt att komma i gång, säger landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (m) till Upsala Nya Tidning.

För att komma till rätta med problemen håller landstinget på att starta en särskild effektiviseringsavdelning med arbetsnamnet Academos. Där ska 15 personer arbeta med att ge tips och råd till de övriga verksamheterna.

Inspirationen för hur vården ska organiseras på ett effektivare sätt kommer bland annat att hämtas från tillverkningsindustrin.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev