Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

skarp kritik mot psykiatrin i Värmland

Publicerad: 2 Februari 2007, 14:38

Arbetsmiljöverket är mycket kritiskt till psykiaternas psykosociala arbetsmiljö i Landstinget i Värmland. Det visar resultatet av Arbetsmiljöverkets granskning som utfördes i slutet av år 2006.


Kritiken handlar bland annat om otydliga mål, otydliga roller, bristande dialog och delaktighet, samt att personalen inte får de besked de behöver.

– Resultatet av inspektionen överensstämmer med den negativa bild som kom fram vid den kartläggning som landstingets företagshälsovård gjorde förra året, säger divisionschef Kjerstin Almqvist i ett pressmeddelande från Landstinget i Värmland.

Hon säger också att Arbetsmiljöverkets rapport ger en sann bild av hur läkarna inom psykiatrin upplever att deras arbetssituation har sett ut.

– En sådan arbetssituation är förstås helt oacceptabel. Vi kommer att gå igenom alla områden för att se hur vi på bästa sätt möter de upplevda bristerna.

Arbetsmiljöverket ska senast den 30 mars 2007 ha besked om vad som görs med anledning av de brister och krav som framkommit.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev