Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SKL lovar att anställa fler läkare

Publicerad: 14 september 2010, 06:27

Vi behöver inte pengar utan arbetsro, det skriver Anders Knape, ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting i en debattartikel där han utlovar utökade satsningar på välfärden.


Till följd av ansvarsfull förvaltning har Sveriges kommuner, landsting och regioner pengar kvar i kassan, trots att vi har genomlevt den värsta finansiella krisen sedan 1930-talet, skriver Anders Knape på DN Debatt.

Detta överskott, 20 miljarder för 2010 och 10 miljarder för 2011, var möjligt då kommunerna och landstingen fick statsbidrag som inte var öronmärkta vilket gjorde det möjligt för dem att göra sina prioriteringar  utifrån lokala förutsättningar och behov .

Inför valet vädjar Anders Knape nu därför om arbetsro genom en finansieringsprincip med generella statsbidrag utan  öronmärkningar och pekpinnar !

Det skulle göra att  de lokala förtroendevalda i dialog med sina medborgare kommer att anställa lärare där fler lärare behövs, fler undersköterskor där äldrevården har behov, och fler läkare där de behövs , skriver SKL:s ordförande på DN Debatt.

Läs hela debattartikeln här:

 Kommunerna kommer att anställa 10 000 nya lärare 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev