Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SKL satsar på lokala löner

Publicerad: 25 Juni 2008, 11:24

Om inte förtroendet för den lokala lönebildningen ökar under de närmaste åren blir det mycket svårt för arbetsgivarna att försvara principen att löner ska sättas lokalt under nästa avtalsrörelse. Det anser Ingela Gardner-Sundström (m), ordförande i förhandlingsdelegationen för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.


– Vi är tydliga inför våra medlemmar om vikten av att tänka igenom den lokala lönebildningen, sade Ingela Gardner-Sundström under ett presseminarium om arbetsgivarpolitik som SKL arrangerade i dag, onsdag.

Under avtalsförhandlingarna i våras framhöll Vårdförbundet att den lokala lönebildningen fungerat dåligt i flera landsting. Det är något Ingela Gardner-Sundström håller med om. Hon anser att SKL nu måste övertyga landstingen om vikten av både lokal lönebildning och lönespridning för till exempel sjuksköterskor. Detta för att läget ska bli bättre inför avtalsförhandlingarna 2010.

Eftersom SKL är en medlemsorganisation kan den inte tvinga något enskilt landsting till något, påpekade hon.

– Men vi kan peka med hela handen.

Agneta Jöhnk, chef för avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKL, förklarade att hon kommer att lägga mycket tid på att resa runt till landsting och kommuner och diskutera den lokala lönebildningen.

– Annars tror jag att vi står 2010 och riskerar att få för höga centrala avtal, sade hon.

Ingela Gardner-Sundström hävdade å andra sidan att det inte enbart kan vara arbetsgivarens ansvar att slå vakt om att lönerna ska sättas lokalt. Även de fackliga organisationerna måste vara drivande i frågan – och stå för följderna.

– Ska man ha en lokal lönebildning så måste man acceptera att det finns skillnader mellan landstingen i hur löneläget ser ut.

Dessutom måste det finnas möjlighet för de lokala arbetsgivarna att ge individuella löner som verkligen belönar dem som gör ett bra arbete – och inte ger lika stora påslag till dem som inte gör lika bra prestationer, förklarade Ingela Gardner-Sundström.

– Man kanske skulle börja fundera på om det är självklart att man får högre lön varje år.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev