Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skottlossning mot akutmottagning

Publicerad: 26 mars 2007, 10:14

Flera skott avlossades i går kväll utanför akut- och olycksfallsmottagningen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Inga personer skadades vid händelsen, men ambulanstransporter fick omdirigeras till andra sjukhus.


Det var vid 18.30 på söndagskvällen som en bil med två män stannade utanför entrén till akutmottagningen. Männen avlossade ett antal skott med automatvapen och försvann sedan från platsen. Ingen människa skadades vid skottlossningen men bland annat träffades en ambulans som stod parkerad utanför mottagningen av två skott.

- Det sker ofta incidenter på akutmottagningen och personalen är tränad och utbildad i att hantera hot och våld. Men det har aldrig tidigare inträffat något som i går kväll, säger Bengt Widgren, verksamhetschef på akut- och olycksfallsmottagningen.

Verksamheten inne på akutmottagningen påverkades inte av händelsen, men polisens avspärrningar fick till följd att ambulanstransporter och patienter under en kortare period på kvällen fick dirigeras till andra akutmottagningar i Göteborgsområdet.

- Det finns rutiner för hur vi agerar vid incidenter och dessa rutiner fungerade mycket bra. Men det var förstås upprört bland såväl personal som patienter. Det är inte ofarligt när folk skjuter på varandra utanför mottagningen, säger Bengt Widgren.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev